top of page

Train-de-coaches

ELANCE Academy

De jonge meiden die door de coaches van ELANCE Academy worden begeleid in hun ontwikkeling, zijn vollop bezig met het ontdekken van hun identiteit. Vragen over gender en seksualiteit horen hier ook bij. Hoe ga je hier als coach mee om en wat betekenen al die letters uit LHBTIQAP+ nou eigenlijk? In de train-de-coach die ik ontwikkelde en faciliteerde voor de ELANCE coaches, kwam dit aan bod.

Coaching

ELANCE Academy werkt aan het versterken van de positie van de vrouw in de maatschappij door jonge meiden en vrouwen op te leiden tot sterke, ambitieuze vrouwen en rolmodellen voor de volgende generatie. De coaches van ELANCE die de train-de-coach over gender en seksualiteit hebben gevolgd begeleiden jonge meiden in hun ontwikkeling en komen hierbij dus vaak in aanraking met het thema gender en seksualiteit. De meiden die worden gecoacht zijn vollop bezig met het ontdekken van hun identiteit, stellen vragen en zoeken grenzen op. Hoe ga je hier als coach mee om? Daar heb ik de coaches van ELANCE meer over geleerd.


Kennis en handvaten


In de training heb ik o.a. aandacht besteed aan het verschil tussen gender en sekse, de verschillende genderidentiteiten en seksualiteiten binnen de LHBTIQAP+ community en de manier waarop genderstereotypen en vooroordelen kunnen leiden tot (gendergerelateerd) geweld. Ook hebben de deelnemers verhalen met elkaar uitgewisseld, zowel over eigen ervaringen met gebeurtenissen rondom gender en seksualiteit, bijvoorbeeld een coming out, als ervaringen met coachees die hulpvragen hadden rondom dit thema. Zo heb ik een balans van kennis en praktische handvaten aangereikt.


Rona heeft super passende en mooie werkvorken weten bedenken en mooi contact weten te maken met de groep!

- Ranna Silva de Lima, coach & projectassistent ELANCE Academy

bottom of page