top of page

Thema-avond 'discriminatie binnen de LHBTIQAP+ community'

COC Leiden / Stichting iDb

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de verschillende werkgroepen van COC Leiden meer samenwerken aan LHBTIQAP+ inclusie en er minder onderlinge verdeeldheid heerst? Dat was de vraag vanuit COC Leiden. In samenwerking met Stichting iDb organiseerde ik twee thema-avonden rondom deze vraag.


Werkgroepen

Binnen COC Leiden wordt door verschillende werkgroepen aan projecten gewerkt die LHBTIQAP+ inclusie bevorderen. Er zijn werkgroepen voor verschillende genderidentiteiten en seksualiteiten, soms in combinatie met andere identiteitskenmerken, zoals AutiRoze (voor LHBTIQAP+'ers met Autisme), Jong&Out (voor jonge LHBTIQAP+'ers) en Respect2Love (voor bi-culturele LHBTIQAP+'ers). Deze werkgroepen hebben onderling echter weinig contact. COC Leiden zou graag zien dat de werkgroepen meer samenwerken en COC Leiden weer 'één COC' wordt.


Groepsgesprek

Tijdens de eerste thema-avond heb ik een groepsgesprek over LHBTIQAP+ discriminatie gefaciliteerd. Met behulp van een interactieve werkvorm heb ik de deelnemers laten brainstormen over hun eigen associaties met bepaalde genderidentiteiten en seksualiteiten binnen de LHBTIQAP+ community. Vervolgens zijn zij met elkaar het gesprek aangegaan over of deze associaties kloppen of dat ze gebaseerd zijn op vooroordelen en stereotypen.


Brainstorm

Tijdens de tweede thema-avond heb ik de deelnemers geactiveerd om te brainstormen over hoe COC Leiden meer samenwerking tussen de verschillende werkgroepen kan stimuleren. Door deze brainstorm kwamen de deelnemers onder andere op het idee om de Pride in Leiden weer nieuw leven in te blazen.


bottom of page