top of page
Untitled design-3.png

Hey, mijn naam is Rona

Wat leuk dat je me beter wilt leren kennen!

Ik ben sociaal ondernemer, gespecialiseerd in identiteitsvraagstukken. Ik ondersteun ondernemers, organisaties en het onderwijs bij projecten die met identiteit te maken hebben. Denk aan thema’s zoals (gender)diversiteit, discriminatie, seksualiteit, mentale gezondheid, etc. 
Hierbij staat het creëren van maatschappelijke impact altijd voorop!

Ik was van jongs af aan altijd al een erg gevoelig en empatisch kind. Als ik een verjaardagsfeestje gaf of met andere kinderen buiten speelde was ik altijd meer bezig met het iedereen naar diens zin maken dan met echt kind zijn.
Ik was ook een heel creatief kind. Ik bracht dagenlang knutselend en tekenend door op mijn kamer zonder iemand te spreken of te zien. 

4991aad4-4221-48c9-aac6-6ca11869e396.JPG

Mijn ouders dachten altijd dat ik naar de kunstacedemie zou gaan of psycholoog zou worden. “Het kan twee kanten op gaan,” zeiden ze altijd. Maar toen ik eenmaal ging studeren merkte ik dat ik helemaal niet wilde kiezen.

Ik wilde mijn creativiteit gebruiken om mensen te helpen.

Met dat in gedachte ben ik in 2018 begonnen met de opleiding Trend Research & Concept Creation in Lifestyle. 
Hier heb ik geleerd mijn creatieve brein op een andere manier in te zetten. Ik begon met het gebruiken van mijn creativiteit om oplossingen te genereren voor complexe maatschappelijke vraagstukken; een soort omdenken dus. 

Tijdens mijn opleiding ontwikkelde ik een grote passie voor identiteitsvraagstukken en taboe-onderwerpen. 
Ik merkte dat er een activist in me zat die nooit meer zou verdwijnen. Ik wilde taboes doorbreken en me inzetten voor gelijke rechten voor iedereen.

Creativiteit als middel

voor een betere wereld

Zo ben ik eind 2019 gaan werken voor Diversion, een bedrijf dat zich o.a. via het onderwijs inzet voor maatschappelijk bewustzijn. Ik ben hier begonnen als peer edcuator voor het project MoneyWays, waar we met leerlingen van het VO (bovenbouw) en het MBO het gesprek aangaan over omgaan met geld. Mijn baan als peer educator beviel heel goed en ik mocht nog een ander programma gaan versterken: Gelijk = Gelijk (over discriminatie en gelijkheid). Ik ben sindsdien blijven plakken en geef hier nog steeds les.

Maar ik zou mezelf niet zijn, als ik niet constant op zoek ging naar uitdaging

Na mijn stage bij Emancipator eind 2020, waar ik me in heb gezet voor mannenemancipatie, ben ik mijn eigen bedrijf begonnen. In eerste instantie begon ik voornamelijk met grafisch vormgevingswerk maar toen ik in mei 2021 meedeed aan het maatschappelijk diensttijd programma GRENSVERLEGGERS, waar ik een stichting heb opgezet voor slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag, wist ik het zeker; ik wil minder commercieel en meer maatschappelijk en sociaal werk doen. Met dat idee ben ik in de zomer van 2021 mijn bedrijf gaan hervormen tot wat het nu is; een sociale onderneming. 

Nu ontwikkel ik concepten en projecten, geef ik trainingen en workshops en adviseer ik bedrijven op het gebied van identiteitsvraagstukken. Ik doorbreek taboes en werk aan een openere, veiligere en inclusievere samenleving.
 

Meer weten? Benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Neem gerust contact met me op! Ik sta altijd open voor een kop thee (of koffie, wat jij wilt!) en een goed gesprek. 

bottom of page