top of page

De combinatie van deze drie elementen zorgen ervoor dat mijn werk toekomstgericht, uniek, innovatief en vakinhoudelijk sterk is. Benieuwd hoe ik dat doe? Hieronder lees je er meer over.

The social design formula-2.png
Trends.png

De Social Design Formule

Hoe ik het doe & waarom het werkt.

In mijn werk maak ik gebruik van de combinatie van trendonderzoek, gedragswetenschappen en concepting. Dit noem ik de Social Design Formule.
Een unieke combinatie die niet vaak voorkomt. Maar vooral een gouden combinatie als het gaat om social design. 

Image by UX Indonesia

Trendonderzoek

Trendonderzoek is het strategisch verkennen van de toekomst. Door middel van onderzoek naar maatschappelijke waardeverschuivingen krijg je inzicht in wat mensen bezighoudt, nu en in de toekomst. 
Trendonderzoek is de basis van al mijn werk. Het is een element dat ervoor zorgt dat alles dat ik ontwikkel toekomstgericht en sensitief voor verandering is. 

Image by Surface

Gedragswetenschappen

Social design gaat over mensen. Mijn kennis en ervaring met gedragswetenschappen en identiteitsontwikkeling zijn dan ook ontzettend belangrijk in mijn werk. 
Door te begrijpen waarom mensen doen wat ze doen en hoe menselijk gedrag in elkaar zit, ga je op een andere manier naar maatschappelijke vraagstukken kijken en ben je in staat dit te verwerken in concepten, ideeën en methodes waar mensen echt daadwerkelijk iets aan hebben.

Image by XPS

Concepting

Concepting bouwt de spreekwoordelijke brug tussen kennis en creativiteit en vertaalt dit tot een concreet idee of oplossing voor een maatschappelijk vraagstuk. Door mijn ervaring met creatief denken ben ik in staat te innoveren, verrassen en vernieuwen. Door te gaan waar anderen stoppen. De vraagstukken waar ik me mee bezighoud zijn groot, overstijgen branches en sectoren en worden steeds belangrijker voor de manier waarop we met elkaar omgaan. Dit vraagt om een vernieuwende en creatieve aanpak.

Trends-2.png

Connecting the dots

Steve Jobs zei ooit: "creativity is just connecting things." En dat is precies wat het is. Als social designer ben ik continu verbanden aan het leggen. Door de verschillende elementen van de Social Design Formule met elkaar te verbinden kom je tot verbanden en oplossingen die je nooit eerder zag. Laat je ook inspireren en probeer eens iets nieuws! 

Meer weten? Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in!

bottom of page